Отделението по съдова хирургия на МБАЛ "Света Каридад" с нов стационар

Категория: Основни новини

2016-06-29 04:31:48

 С тържествен водосвет и молитва за здраве беше открит новият стационар на отделение съдова хирургия в болница „Света Каридад” Пловдив. Отделението извършва високоспециализирана медицинска дейност във всички области на диагностиката, терапевтичното, ендоваскуларното и оперативно лечение на съдовите заболявания.

Д-р Георги Сакакушев, Началник на отделението, поздрави своите колеги и гостите на откриването с думите „Имаме амбицията да разширим обхвата на дейността и да усъвършенстваме високотехнологичните дейности и лечебни процедури. Нашият колектив го заслужава, защото успя да се докаже през тези пет години. Пожелавам здраве, хуманност и подобни подобрения да се случат и на другите отделения в болницата.”.                                               

„Между 70-90 пациента се лекуват месечно в Отделението по Съдова хирургия. Стационара разполага с 16 легла и необходимите удобства за комфорта на пациента. Извършват се между 600-800 операции годишно. Екипът се състои от трима лекари специалисти, двама специализанти и висококвалифицирани медицински сестри.Отделението има трето ниво на компетентност и е акредитирано от МЗ с отлична оценка и срок от 5 години. Приемат се пациенти от цялата страна, по всички клинични пътеки в областта на съдовата хирургия, ендоваскуларната хирургия и ангиология.”, допълни д-р Сакакушев.