17 МАЙ СВЕТОВЕН ДЕН НА ХИПЕРОНИЯТА

Категория: Основни новини

2019-05-17 09:35:52

МБАЛ „Света Каридад“ Пловдив, Медицински център Хисаря и Кардиологичен кабинет Асеновград подкрепят световния ден по хипертония. В тази връзка нашият екип от Отделението по Кардиология ви препоръчват:

1. Поддържайте здравословно тегло. Хората с наднормено тегло трябва да се опитат да отслабнат. Поддържането на нормални за Вашето тяло килограми може да помогне за предотвратяване на високо кръвно налягане.

2. Спазвайте балансирана диета. Консумирането на здравословни храни може да помогне за поддържане на добро кръвно налягане. Приемайте много плодове и зеленчуци, ограничете приема на излишни калории, мазнини и захар.

3. Намалете солта. За много хора яденето на храни с ниско съдържание на натрий може да помогне да се поддържа нормалното кръвно налягане. "Колкото по-висок е приемът на натрий, толкова по-високо е кръвното налягане".

4. Имайте активен начин на живот. Движете се, за да предотвратите хипертонията.

5. Ограничете алкохола. Консумацията на твърде много алкохол може да доведе до високо кръвно налягане.

6. Следете кръвното си налягане. Високото кръвно налягане често се появява без симптоми, така че измервайте редовно своето кръвното налягане.


Нашата мисия е да предоставяме безкомпромисно качество на медицинските услуги и да се грижим с много внимание за всеки отделен пациент. Имаме амбицията да бъдем еталон за лечебно заведение в България и първи избор на пациентите от гр. Пловдив и региона, когато се нуждаят от медицинска помощ.

В МБАЛ Света Каридад ние вярваме, че:

– Всеки пациент заслужава достъпни качествени медицински грижи;

– Всеки пациент има право да избира лекарите си. Когато избере нас, наша отговорност е да ви лекуваме, както бихме лекували член на семейството си;

– Вниманието, състраданието и разбирането, които даваме на нашите пациенти, им помагат да оздравеят по-бързо.